6 Cara dan Panduan Menggunakan Sabun DMS360, Cermin Seri dan Glowing Speed

PANDUAN GUNA SABUN DMS360, CERMIN SERI dan Glowing Speed  

1. JERAWAT
Untuk yg berjerawat
Basuh muka dgn air suam.Cuci muka dengan sabun dan sedikit garam halus..gosok slow2..pedih sikit ya..
Lepas tu bilas dengan air sejuk dari peti ais.

2.JERAGAT
Ok untuk yg ada jeragat.. jangan basahkan muka dulu tauu.
Ambik sabun..sental@gosok terus ke muka..
Sebelum mandi ketika tengok tv pun boleh..lepas tu gosok dengan tangan kat muka..biarkan sekejap baru cuci.

JERAGAT PALING REKOMEN DMS360 DAN GLOWING SPEED

3. PANAU & KURAP
Untuk yg ada panau & kurap,sental tempat ada panau, kudis kurap..biarkan semalaman..pagi esok bangun baru cuci..insha allah cepat kering.

4. KULIT KERING
Untuk kulit kering ni sabun agak sensitif ya, cuci muka dalam 30 saat ke 1 minit sahaja. Jika ada kulit mati, gosok lembut untuk buangkan kulit mati tu yer.

5. RUAM BABY
Untuk baby yg ada masalah ruam,
tukar alas tido dengan kerap.
Tukar tuala 3 hari sekali.
Mandikan & terus guna sabun..biarkan sekejap dan mandikan dia seperti biasa.
Jangan campur sebarang cream or bedak.

6. MASKER
Istimewanya boleh gunakan sabun ini sebagai masker, basahkan tangan dan gosok sabun. Biarkan berbuih halus kemudian sapukan pada wajah. Gosok lembut dan biarkan selama 15 minit. Namun jika anda rasa pedih, terusla cuci muka ya. Masker ini juga boleh digunakan dengan sabun cermin seri dan glowing speed.

Testimoni Pengguna DMS – Masalah Jeragat dan Jerawat

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah, dapat juga saya updatekan testimoni-testimoni terbaru yang sangat superb.

Bersyukur kini lebih ramai wanita dapat memiliki kulit yang cantik tanpa perlu rawatan yang menyakitkan atau terlalu mahal.

Produk keluaran dms in shaa Allah adalah pilihan terbaik buat anda.

Set asas dms terdapat dalam 3 pilihan

– set asas dms360
– set asas cermin seri
– set asas glowing speed 24k

consultation secara percuma juga disediakan
5% diskaun buat anda selepas pembelian pertama.

Hubungi saya
Emme marina
0189100852

Bedak Anda Sah Ke Solat?

SAH ke SOLAT ?????
.
Nak bagi tau .. sebelum SOLAT .. pastikan WUDHU’ tu SAH .. terutama nya MUSLIMAT !!!!!
.
Hari ni pun masa amik WUDHU’ .. ade perasan sorg MUSLIMAT ni .. dia pakai BEDAK .. bila amik WUDHU’ .. dia x basuh dulu muka dia .. terus amik WUDHU’ je .. lepas amik WUDHU’ .. nampak sgt BEDAK masih ade kat muka dia.
.
USTAZ SALIM penah bagi tau masa kelas FIQH IBADAH semester lepas .. PEREMPUAN .. kene cakna sebab .. ini berkaitan IBADAH SOLAT kita.
.
AIR WUDHU’ yg bercampur dgn BEDAK .. akan menjadi AIR MUSTA’MAL .. & AIR MUSTA’MAL tu x boleh buat WUDHU’ .. jadi .. WUDHU’ TAK SAH !!!!!
.
Sebab lain jugak .. bila x basuh muka dulu sebelum berWUDHU’ .. yg pakai KRIM MUKA @ BEDAK .. air tu TAK SAMPAI ke KULIT MUKA sebab dah TERTUTUP dgn lapisan krim @ bedak .. jadi .. ia TAK SAH.
.
JANGAN pandang ringan sayang² ku .. jangan dek kerana sayang nak cuci muka sebelum berWUDHU’ .. sayang nak tanggalkan make up .. WUDHU’ kita TAK SAH !!!!!
SOLAT kita TAK DI TERIMA !!!!!
Tu .. baru sehari ..
Kalau seminggu ???
Sebulan ???
Setahun ???
Bertahun² pun kita x ubah .. x cakna .. x ke SIA² je SOLAT kita tu ?????
.
TOLONGlah sampaikn isu ni pada semua .. kalau bole VIRAL .. VIRALkanlah .. sebab saya yakin .. ramai MUSLIMAT yg kurang peka tentang isu ni.
.
Tugas kita sebagai DA’IE .. menyampaikan apa yg kita tau.
.
FORWARD laa .. hari² kita tengok .. nampak benda yg sama .. betulkanlah apa yg tak betul .. mudah²an kita sama² beroleh manfaat nya inshaa ALLAH .. wallah hu ‘alam.

Utk muslimin, ayah, abah, papa, dady, walid, abi dan… Suami, hubby, ingatlah, anda sume sleeping partner yg turut share saham dosa ank pmpuan @ istri kerna anda pemimpin mereka yg gagal mengajar ilmu fiqh pd tnggungn anda..

Dari group usrah👆👆👆👆 Sebarkan lah kebaikan walau pun satu ayat..

Nota penulis

Bedak 3 dlm 1 nurraysa sah wuduk dan solat. X cuci bersih juga x mengapa.

Tak perlu lagi susah bawa pencuci muka dan make up remover.

Semua kosmetik dari nurraysa sah solat dan mudah dicuci.

Begitu juga foundation dari dms360. Tanpa silikon. Waterbased.

Harga
Bedak 3 dalam 1 nurraysa RM39
4d foundation RM80
5d foundation RM100

wassap 0189100852

Restok Glowing Speed 24k Gold dari DMS360. Yuk Lihat Testimoni GS Sekali

Assalamualaikum,

STOK GLOWING SPEED DAH RESTOK!!
ADA 50 SET SAHAJA. AMPUN YA.
Sorry sangat-sangat kepada pembaca semua, terhad 50 set sahaja.
Stok baru sahaja diposkan oleh pengasas DMS hari ini. Alhamdulillah. Mari cuba, akak pon pakai glowing speed ni tau.
best sangat.
Nak tahu apa itu glowing speed 24k gold by dms360?
Jom baca.


GLOWING SPEED 24K GOLD

HARGA : RM169 FREE POS (sabah sarawak + RM3)

Perkenalkan produk terbaru dari keluaran DMS 360 :
Glowing Speed atau dalam bahasa melayunya SEPANTAS SINAR

Ramai telah cuba dan terbukti lebih berkesan, lebih baik dan terlebih glowing. Kesan seawal penggunaan amat mengujakan pengguna set ini.

Sebelum ini, baru sahaja keluar produk terbaru DMS iaitu Cermin Seri yang nyata 3x lebih berkesan dan extra glowing dari produk utama iaitu DMS360 bagi mencerahkan dan menggebukan wajah. Kini, tampil produk yang lebih besar, lebih pantas bertindak ke atas wajah dengan harga yang amat murah!!

Kegunaan serbuk emas di dalam produk kecantikan telah lama terbukti sebagai bahan berkesan dan awet muda. Kini gabungan DMS yang super ulung bersama 24k. Produk premium pada harga amat menjimatkan

Set premium ini terdiri dari
1. 1x krim siang (30g)
2. 1x krim malam (30g)
3. Sabun (45g)

Khasiat dan Manfaat :
Merangsang regenerasi sel kulit
Menganjalkan kulit wajah
Melembabkan dan menutrisi wajah hingga bagian dalam
Mencerahkan warna kulit wajah
Mengecilkan pori-pori wajah
Menjaga wajah dari kerutan dan penuaan
Membantu mencegah, mengurangi dan menghilangkan jerawat
Memperbaiki sirkulasi mikro pada wajah
Menekan kapasitas oksidasi pada kulit
Membuat wajah semakin cantikk

Terbukti :
+ 7x lebih pantas bertindak ke atas wajah
+ glowing sepantas 5 saat
+ kesan seawal 3 hari
+ super glowing berbanding dms360 dan cermin seri
+ lebih awet muda
+ lebih besar
+ lebih jimat

Jom tinjau testimoni-testimoni pengguna glowing speed

Hubungi saya
Emme Marina
0189100852

Agen sah DMS
ID: 1648

Update Stok DMS Stok Licin!!

Assalamualaikum swmua…

Masya Allah laku sangat dms ni. Tak kisahlah apa set pon. Sejak dms masuk tv, paper.. radio.

Laku sentiasa. Yang nak order. Yang nak jadi agen.

Akak minta maaf sangat-sangat sebab kadang jarang berbual dengan pembaca di sini. Tapi buat masa ni stok dah nyawa-nyawa ikan.

Sesiapa nak oder jika stok habis. Tunggu ya. Akak cadangkan terus booked. Sebab stok berebut-rebut ni.

Mari kita cantikkan kulit dan rawat muka dengan set asas dms.

Dms360
Cermin seri
Glowing speed

Okay sayang semua.

Jangan sedih ya

Tips dan Panduan Masalah Kulit Jeragat Menggunakan Produk DMS

MASALAH JERAGAT
🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀
Disarankan:-
✔G.SPEED
✔DMS

(Salah satu👆)

✔Serum stemcell
✔Serum Glowing

(Boleh guna kedua duanya..selang seli👆)

MALAM
💖💖💖💖
1-Cuci muka
2-Sapu serum bahagian jeragat tebal(kering)
3-Sapu nite cream bahagian jeragat tebal(kering)

4-Sapu smula serum seluruh muka(tggu kering)
5-Sapu nite cream nipis seluruh muka.

TIDO👍👍👍👍

SIANG
💖💖💖💖
1-Cuci muka
2Sapu serum bahagian jeragat tebal sahaja
3-Sapu Day cream
4-Sapu foundation

👍Jalan jalan

========================

*BAHAGIAN JERAGAT TEBAL…GOSOK SIKIT APABILA SAPU SERUM & NITE CREAM

TIPS
👇👇👇👇
From cfu👍🏻

SHARING IS LOVING💖💖💖

Apa Maksud Mesra Wuduk dan Mesra Solat bagi Produk Kecantikan Wajah

Assalamualaikum,

Rupanya ada lagi wanita-wanita di luar sana yang kurang memahami maksud mesra wuduk atau mesra solat bagi skincare dms, terutamanya foundation dms dan bedak nurraysa.

untuk pengetahuan pembaca, saya ada juga menjual bedak 3 dalam 1 iaitu bedak, foundation dan dd cream semuanya sebagai satu foundation dari nurraysa beauty. Bedak nurraysa ini juga kegemaran saya kerana ianya lebih berat dari foundation dms. Sangat sesuai bagi mereka yang sukakan make up berbanding natural beauty.

kesemua set asas, serum dan foundation dms ialah mesra wuduk dan mesra solat ini kerana ianya berasaskan air. Oleh itu, sangat mudah dicuci walaupun tanpa sabun dan make up remover.

Sedikit salah faham apabila ramai pengguna merasakan tidak perlu terus membasuh muka sebelum mengambil wuduk.

Bukan ke maksud mesra solat tidak perlu pakai remover..

Maknanya bila pakai produk dms dan make up nurraysa.. basuh dgn air biasa memadai sehingga bersih

Kemudian ambil wudhuk spt biasa.

Jangan tak cuci langsung terus ambil wudhuk 

Klu tidak pakai make up pun kne cuci muka dan kotoran sekitar..

Cumanya kita sudah tidak perlu kita pakai remover dgn pencuci muka..

Kan mudah tu nk solat kat mana-mana..contoh meeting opis..nak cepat

Apa yangg dikatakan mesra wudhu & mesra solat?

Mesra wudhuk di sini bukanlah bermaksud tak perlu cuci muka sblm ambik wudhuk yer kawan-kawan. Perlu pahamkan..

Wajib dah cuci muka sebelum kita angkat hadas untuk berwudhuk. Cuma dalam kes produk nurraysa ni kita basuh muka cuci-cuci. Tanggalkan lapisan bedak gincu blusher eyeliner yang ada tapi kalu tak guna sabun bagai pun takper. Sbb ianya bukanlah kalis air. Jika ada yg terlekat di dlm liang roma, air masih boleh telap.

Haaa, faham ya?

Inilah antara keistimewaan produk yang saya jual. Selain ianya berkualiti untuk wajah kita, kita juga wajib mengambil berat tentang status halal sesuatu produk dan kesannya kepada solat kita.

Kerana kita wanita tidak lari dari kecantikan. 🙂

Ingin miliki set kecantikan dms360 dan kosmestik nurraysa?
Hubungi saya, emme 0189100852

Apa Itu Foundation dan Jenis-Jenisnya

Teks: Emme Marina Mohamad

Apa itu Foundation Wajah?

Menjadi wanita kita tidak lari dari masalah kulit kusam, jeragat dan jerawat yang menjadi tumpuan mata-mata yang memandang. Semua wanita mengimpikan wajah yang berseri, mulus dan sekata. Maka di sinilah peranan kosmetik foundation.

Fungsi utama foundation adalah membuat wajah terlihat lebih halus dalam waktu yang singkat.

Foundation juga berguna untuk menyamarkan berbagai kekurangan yang dimiliki oleh wajah seperti kerutan, bekas jerawat, noda hitam, bekas luka, dan lainnya. Yaa walau pun untuk fungsi yang ini, akan lebih tepat jika digunakan bersama Concealer.

Berikut ini adalah beberapa jenis foundation yang ada di pasaran:

1. Sheer foundation

Sheer foundation adalah jenis alas bedak yang mengandung bahan silikon namun mudah diaplikasikan ke muka. Hasilnya, wajah akan terlihat lebih bersinar alami serta bebas minyak.

Nota penulis: Silikon menghalang air ke muka, maka jika foundation anda adalah jenis sheer foundation wajib bersihkan wajah dengan makeup remover supaya wuduk dan solat anda sah. 

2. Matte foundation

Alas bedak jenis ini tidak mengandung minyak sehingga sangat cocok untuk kulit berminyak. Foundation jenis ini juga mudah kering sehingga tidak disarankan untuk mengaplikasikan alas bedak ini terlalu tebal pada wajah.

3. Oil-based foundation

Alas bedak jenis ini mengandung minyak dan sangat disarankan bagi Anda yang memiliki kulit kering.

4. Liquid foundation

Liquid foundation terdiri dari dua jenis foundation yang berbahan dasar air dan minyak. Untuk yang berbahan dasar air justru disarankan bagi Anda yang memiliki kulit berminyak dan sensitif karena alas bedak jenis ini tidak mengandung minyak.

Sementara yang berbahan dasar minyak sangat disarankan bagi Anda yang memiliki kulit kering atau dehidrasi pada kulit.

5. Cream foundation

Alas bedak jenis ini halus seperti krim dan memiliki kandungan pelembab. Untuk Anda yang ingin menyamarkan garis halus atau kerutan pada wajah, foundation ini sangat disarankan.  Cream foundation sangat disarankan bagi Anda yang memiliki kulit wajah dan normal.

6. Mousse

Foundation atau alas bedak ini menyerupai busa dan bisa menutup noda yang tebal pada wajah. Bila digunakan, hasilnya akan lebih natural dibanding dengan alas bedak jenis lainnya. Mousse cocok digunakan untuk segala jenis kulit wajah.

7. Compact Foundation

Berbeda dengan jenis foundation yang lain, compact foundi adalah gabungan bedak tabur dan foundi dalam satu tempat. Biasanya berbentuk seperti bedak yang mudah untuk di aplikassikan di wajah.

8. Two way cake

Sama seperti compact foundation, two way cake berbentuk seperti bedak dan bisa digunakan untuk semua jenis kulit. Jika dipakai menggunakan spons yang basah, maka akan sama seperti memakai alas bedak cair atau krim cair.

9. Stick

Foundation ini biasanya berbentuk stik dan bisa digunakan untuk menutup segala noda hitam dan flek bekas jerawat yang muncul di wajah. Alas bedak berbentuk stick dianjurkan bagi kulit kering dan normal.

10. Tinted moisturizer

Alas bedak ini berfungsi juga sebagai pelembab wajah dengan dominasi warna coklat dan sesuai dengan semua jenis kulit. Bagi Anda yang ingin menambah kesan kulit eksotis pada wajah, foundation jenis ini sangat disarankan meski tidak bisa menutup flek atau noda hitam pada wajah.

Saya sendiri biasanya lebih gemar menggunakan liquid foundation dan moist cake. Liquid foundation dari dms360 adalah jenis air. Maka ianya tanpa silikon, lebih mudah dicuci dan tidak berminyak. Manakala moist cake pula adalah dari syarikat nurraysa, merupakan gabungan bedak, foundation dan cc cream.

Ini adalah 4d foundation. Dipakai selepas menggunakan uv cream. Kesannya sangat cantik pada wajah dan seolah-olah anda tidak bermake up
Alhamdulillah, Semoga entri ini mendapat manfaat bagi semua.
Jika anda tanya saya, yang mana paling sesuai untuk semua jenis kulit maka jawapan saya ialah jenis liquid foundation jenis air. Ini kerana teksturnya yang sangat ringan, tidak mudah tercapuk dan sesuai dipakai oleh mereka yang memiliki kulit sensitif. Juga pemakaiannya sangat ringkas dan paling penting tidak perlu tambahan makeup remover.

testimoni foundation dari dms360

Ada lagi tahu jenis cc dan bb pula. Entri lain saya akan cuba terangkan apa beza antara foundation, concealer, cc cream dan bb cream. Semoga ketemu lagi.

Hubungi saya

Emme Marina Mohamad
0189100852