DMS360 Original

Bahaya Hidrokuinon Perosak Kulit Wajah

HIDROKUINON — PEROSAK KULIT!1. Krimnya berbau tajam dan teksturnya sedikit melekit apabila disapu pada kulit. 2. Tuangkan sedikit toner yang puan sedang gunakan itu pada kapas muka. Biarkan seketika terdedah dengan cahaya matahari. Toner akan bertukar kepada coklat kehitam-hitaman. Itu salah satu tanda produk tersebut mengandungi bahan HIDROKUINON. Apa itu HIDROKUINON?  Ia sejenis bahan kimia yang membunuh sel dalam kulit yang menghasilkan pelindung semulajadi daripada panahan cahaya matahari Apabila sel ini dimatikan, kulit muka akan kelihatan lebih cerah dan putih dalam tempoh singkat! Cerah dan putih itu tidak asli. 3. Semak penutup toner atau krim malam puan. Jika terdapat kerak

3 Cara Mudah Merawat Jeragat

3 cara rawat JERAGAT di muka wanita Berdasarkan perkongsian tentang cara mencegah jeragat muka, sarankan supaya: Cara 1) Jangan terdedah pada cahaya matahari di waktu tengahari dan petang . Ini membahayakan kulit muka kita. Waktu paling bahaya ialah daripada pukul 11 pagi hingga 3 petang. Jika boleh, elakkan waktu ini. 2) Bagaimana jika terpaksa keluar pada waktu itu? Gunakan krim pelindung matahari. Lebih baik gunakan yang tanpa minyak supaya jerawat di muka tidak timbul. sarankan guna krim pelindung matahari (UV Cream) yang mempunyai SPF 30 dan ke atas. 3) Jangan mudah terpengaruh dengan produk-produk jeragat di luar sana tanpa lakukan

Empat Punca Utama Jerawat di Muka

Punca-Punca Jerawat 1) Diet boleh mempengaruhi kulit. Bukti terbaru mencadangkan sesetengah makanan dan minuman boleh membuatkan jerawat menjadi lebih teruk. Contohnya karbohidrat yang diproses seperti roti putih dan kentang putih. Ia sama seperti produk tenusu tertentu biasanya susu tanpa lemak boleh memburukkan jerawat. 2) Tekanan membuatkan jerawat makin bertambah. Otak dan kulit sentiasa berkait. Jadi stress sudah tentu menjejaskan kulit. 3) Bersukan juga boleh menjadi punca. Geseran yg terjadi pada alatan sukan atau sport bra menjadikan jerawat tumbuh pada sepanjang garis rambut dan bahagian belakang badan. 4) Genetik juga menjadi faktor seseorang berisiko mendapat jerawat. ** Dengan produk kecantikan DMS360

Testimoni Glowing Speed 24k Gold

testimoni customer yang mengalami kulit kusam dan kering. Adik ini telah menggunakan set Glowing Speed dan Serum Stemcell. Ternyata kesan yang memberangsangkan membuatkan adik sangat berpuas hati dengan penggunaan hanya dalam tempoh 2minggu sahaja. Kulitnya kini kelihatan bertambah sihat,cerah,berseri dan glowing. Alhamdulillah. DMS360 AUUMMMMM! menggunakan set GlowingSpeed + Stemcell dan 4D cream selama 4bulan. Muka yg kusam dan bekas2 jerawat tiada lagi.. menggunakan Glowing speed+ serum glowing+4d..selama 1 bulan… Masalah kulit kusam n tona  X sekata Kulit bertambah cantik berseri2.. Mlm ni nk share stu lg testimoni seorg cust yg guna set asas speed glowing+stemcell dn 5d slma 1blan…masalah klit

Testimoni Selim Melim @ Miss Slim

Customer mengambil miss slim dengan hanya 2 botol miss slim sis nie berjaya menurunkan berat badan 9kg… Dr 83kg skrg 73kg …ALHAMDULILLAH SYUKUR SGT2….miss slim mmg aummmmm… Testimoni dari team dms Saya nak share testimoni family sy yg mengambil miss slim dengan hanya 1,2 dan 3botol miss slim mereka berjaya menurunkan berat badan…ALHAMDULILLAH SYUKUR SGT2….miss slim mmg aummmmm.. Testimoni yang mempunyai masalah berat badan sangat berpuas hati bjaya menurunkn berat sbyk 3kg dlm masa sbulan.. Testimoni merangkap agent Ct juju ni berjaya turunkn berat badan sbyk 8 kg dlm masa sbulan.. 2 btl miss slim 😉 ramping gitu…. ct dh

Tips Tukar Skincare Baru

TIPS MACAM MANE NAK TUKAR SKINCARE. . . Nak tukar skincare pun ade cara dia tau. Bukan main guna atau tukar je. Takut-takut kesan gabungan produk lama di wajah korang dgn produk baru boleh menjadi racun pulak, Ini dia cara penukaran skincare yang betul dan selamat. . 1. Stop guna previous skincare dalam 7-14 hari. Boleh apply pelembap secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh air suam selalu pada muka @ guna hampas tea yang da guna buat air tu … . 2. Membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangya, iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang