DMS360 Original

Testimoni Awesome Pengguna Cermin Seri. Rugi tak cuba tau!

Alhamdulillah.. Walaupun cermin seri ni baru sahaja dilancarkan. Feedback dan testimoni semakin banyak kami terima. Ramai yang tampil dengan gambar dengan wajah yang lebih berseri-seri. Gembiranya cek tengok dengan result mereka ni ya Well said, saya sendiri pakai cermin seri ni. Memang superb. Tunjuk sikit-sikit eh.. Nanti saya share lagi kay. Meh la cuba Produk international tau. Tak main-main ini produk Kulit flawless macam artis korea

Kelebihan Nurraysa Glowing DD Moist Cake

KELEBIHAN NURRAYSA GLOWING DD MOIST CAKE ✔ 3 in 1 FOUNDATION, POWDER & CONCEALER ✔ Menjadikan kulit gebu seawal 5 saat ✔ Melembabkan kulit ✔ Menutup cela ✔ Menutup tanda-tanda penuaan ✔ Mesra wudhuk ✔ Tanpa Silicon ✔ Mengandungi SPF 50++ ✔ Kelihatan natural, tidak berminyak (water based) dan ringan KANDUNGAN DALAM NURRAYSA GLOWING DD MOIST CAKE ✔ Air Zam Zam ✔ Cocos Nucifera (Coconut) Oil ✔ Olea Europaea (Olive) Fruit Oil ✔ Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil ✔ Gluthathion ✔ Apple Stem Cell ✔ Collagen ✔ Titanum Dioxide ✔ Glyceryl Stearate ✔ Kigelia Africans Fruit Extract ✔ Glycyrrhiza Glabra(Licorice)

Glowing DD Moist Cake – Mesra Solat dan Glowing Dalam 5 saat

Glowing DD Moist Cake Nurraysa , gabungan hebat foundation + powder + concealer, menutup semua cela uolss dan merawat wajah anda , mesra solat lagi tu.Gabungan hebat di rumus bahan berkualiti tinggi tanpa silicon.  Silicon ialah 1 bahan yang menghalang air sampai ke liang roma atau pori… so , kene cuci dulu sampai betul-betul bersih, baru boleh wuduk, kalo tak, tak sah solat. . Di formulasi dengan bahan-bahan sangat berkualiti dan bermutu tinggi !!!1. Air Zam Zam2. Cocos nucifera( coconut) oil3. Olea europaea ( olive) fruit oil4. Vitis vinifera ( grape) seed oil5. Gluthathion6. Kigelia Africans fruit extract7. Titanum dioxide8. Glyceryl stearate9. Apple stem cell10.

Testimoni Wajah Kusam dan Gelap

Masalah kulit gelap dan kusam? Alhamdulillah.. lihat testimoni pelanggan kami Kesan seawal 3 hari sahaja, produk ini telah berjaya merubah dan menyinarkan wajah ramai wanita dan lelaki. Selamat tinggal wajah kusam dan gelap! Selamat datang wajah berseri Jangan tunggu lagi Mari dapatkan produk dms@cermin seri@glowing speed hari ini Jaminan wang dikembalikan Agen dropship diperlukan 0189100852

Apa itu Silikon? Tahukah anda kesan silikon kepada wajah?

Silikon ni bahan yg buat krim jd smooth.. Lg byk silikon lg mudah sapu ke kulit.. Licin, ringan aje.. Cuma yg tak elok tentang silikon, ia boleh tutup pori kite & buat air wuduk tak rata n meresap pd kulit .. kne cuci dlu bersih2.. X sah air wudhuk jika air x meresap dlm kulit. Silikon bertindak mcm lapisan mnyk di atas permukaan kulit.. Apa itu silikon? Silikon adalah polimer nonorganik yang bervariasi, dari cairan, gel, karet, hingga sejenis plastik keras. Beberapa karakteristik khusus silikon: tak berbau, tak berwarna, kedap air, serta tak rusak akibat bahan kimia dan proses oksidasi,

Hukum Solat Pakai Make Up Selepas Mengambil Wuduk

Hukum Solat Pakai Make Up Selepas Mengambil Wuduk Assalamualaikum. Adakah sah solat jika selepas mengambil wuduk saya pakai make up? Jawapan Waalaikumusalam, Solat sah jika make up dipakai selepas ambil wuduk dengan syarat make up tersebut dibuat daripada bahan-bahan yang halal dan bukannya najis. Wallahu a’lam. Sumber

Apa Itu Jerawat dan Cara Mengatasinya

Semua wanita mengimpikan wajah licin tanpa masalah jerawat atau binti-bintik merah. Kulit wajah yang berjerawat menyebabkan wanita hilang keyakinan berhadapan di khalayak ramai dan akibatnya mereka sering mengenakan solekan make up yang tebal demi menutup masalah tersebut. Sebenarnya dengan menutup jerawat menggunakan solekan tebal lebih mengakibatkan kepada masalah jerawat yang lebih serius. Apa itu jerawat dan bagaimana ia terjadi? Apa itu jerawat? Istilah medis untuk jerawat adalah acne vulgaris, ia termasuk dalam salah satu penyakit kulit yang terjadi karena adanya kelenjar minyak di foliker bulu halis/rambut. Penyakit kulit (jerawat) biasanya sering terjadi pada pria maupun wanita pada masu pubertas. Penyebabnya adalah

Wahai Kaum Wanita! Ketahuilah Make Up Boleh Menyebabkan Solat Anda Tidak Sah!

Saya telah membuat satu entri mengenai hukum solat bagi wanita yang bermake up -> Hukum Sah Solat Bagi Wanita Bermake up Menjadi kewajiban apabila kita sukakan bermake up, maka haruslah kita mengetahui apa itu bahan yang boleh menyebabkan solat anda tidak sah. Jika anda memakai produk waterproof seperti eyeliner, mascara dan lipstik. Cucikan dengan sebersih-bersihnya wajah anda sebelum mengambil wuduk. Jangan pula anda, cuci ala kadar tanpa tanpa meninggalkan makeup kerana ia boleh menyebabkan solat anda tidak sah! Saya sertakan perkongsian soal jawab mengenai make up dan wuduk dari blog Ustaz Love. Masuk bab wuduk ini, antara syarat sah wuduk

Tips Memilih Kosmetik Halal

Tahukah Anda? 60% dari produk kosmetik –terutama produk perawatan kulit- diserap oleh kulit dan masuk ke pembuluh darah. Akibatnya, zat-zat yang terkandung dalam produk tersebut akan mengalir dan diserap oleh tubuh; seperti makanan. Maka, layaknya makanan, penting bagi kita-terutama wanita muslimah- untuk memperhatikan keamanan dan kehalalannya. (Walaupun ada juga produk yang hanya melapisi bagian luar kulit, perlakuannya tetap sama. Logikanya, sudikah dirimu jika lemak babi atau bahan berbahaya seperti mercuri dioleskan pada wajahmu?). Sayangnya, dewasa ini banyak produk kosmetik dan skin care yang mengandung bahan-bahan yang diragukan aspek kehalalannya. Jadi, patutlah kita pertanyakan… Telah halalkah kecantikan kita? Dengan kata lain, apakah kosmetik yang

Hukum Solat Bagi Wanita Bermake Up

Sebagai seorang wanita, kita sentiasa tidak akan lari dari keinginan mencalit bedak atau sedikit touch up di muka. Tidak semua wanita memiliki wajah yang segar dan cantik tanpa make up. Adakala sedikit sentuhan seperti bedak, eyeliner, lipstik dan blusher diperlukan bagi menyegarkan wajah supaya kelihatan lebih bermaya. Namun, sebagai seorang wanita muslimah, kita patut tahu akan hukum dan isu yang terkandung berkaitan penggunaan make up. Perkongsian ini saya ambil dari saudara Abu Asim. Mohon share yer Soalan:Adakah sah solat orang perempuan yang memakai make-up?Jawapan: الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على رسول الله، اما بعد Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian

error: Content is protected !!