DMS360 Original

Kepentingan Memakai Sunblock Bagi Kulit Anda

Sebagai sebuah negara di khatuliswa, Malaysia hanya mempunyai dua musim sahaja iaitu musim panas dan musim hujan. Malaysia sentiasa berada dalam iklim panas dan hujan sepanjang tahun, oleh kerana itu adalah amat penting untuk kita mempunyai perlindungan matahari di saat panas khususnya musim kemarau. Musim kemarau boleh mencapai sehingga 40 degree adalah keadaan cuaca panas melampau. Namun begitu, ramai wanita tidak endah dan mengambil tahu akan bahayanya sinaran terik matahari apabila kita terlampau terdedah dan tidak memakai sebarang perlindungan. Pelindung UV/ suncreen/ sunblock ialah panggilan nama bagi sebuah produk perlindungan wajah dan badan bagi sinaran matahari. Tahukah anda? Sikap tidak

Foundation DMS360 – 4D Foundation 360

Foundation DMS360 – 4D Foundation 360  Foundation Anti Jeragat (Pengganti alas bedak dan foundation yang merawat wajah) Tahukah anda? Penggunaan bedak compact yg berterusan akan membuatkan kulit anda menjadi kusam! Namun apabila anda memakai foundation dms360 4d foundation, yang ni bila pakai muka akan nampak instant glow. Nmpak pinkish dan natural sahaja apabila di pakai.  4d foundation merupakan foundation dms360 yang Paling laris.  Sesuai utk penggunaan hari sebagai pengganti bedak.  Sangat neutral SPF45 (35ML).  Thn 2-3 bulan penggunan ———————————————————- DMS 4D FOUNDATION @360 CREAM ———————————————————- ✔kulit wajah lebih putih berseri, halus dan wangi ✔ mencegah kulit kering & melindungi dri sinar

Jom Kenali 3 Jenis Foundation DMS360 (DMS Three Sixty)

Bismillah Adakah anda sudah jatuh cinta dengan set kecantikan dari DMS360? Jom berkenalan pula dengan foundation DMS yang serba boleh. Bukan sahaja mudah dipakai tetapi juga tidak susah dibasuh. FOUNDATION DMS 360 FOUNDATION IALAH KOSMETIK – SUNBLOCK – TUTUP CELA – ALAS BEDAK ❤ KELEBIHAN FOUNDATION 4D DMS 360 PILIHAN RAMAI..———————- Satu2nya foundation berasaskan air mawar. Tak perlu pakai bedak compact penyebab kulit kusam Tidak Berminyak Tidak Melekit Tidak Mengotorkan Tepi Tudung.  Mesra wuduk Baunya yg wangi Ringan di wajah Natural beauty 2 minit instant glowing Tahan lebih 8 jam di wajah Jimat sebotol tahan sehingga 5-6 bulan SPF50 Pudarkan parut & jeragat Kulit lebih cerah1. 4D Foundation Jenis : liquid Warna : pinkish

Perubahan Kaler dan Bau 5D Hybrid DMS360 Foundation

5D Foundation DMS Bau Pelik? Warna bertukar? Bismillah.  Kami menerima aduan dari pengguna foundation 5D DMS360. Terutamanya pengguna 5D kaler pink. Untuk pengetahuan kalian, kaler asal 5D packing merah-putih (gambar di bawah) adalah kaler beige white. Warnanya putih tahu. Bila dipakai macam berbedak. Kemudian dalam proses penukaran packing dan penambahbaikkan ianya ditukar kepada kaler pink pekat seperti 4D Foundation iaitu kaler pink untuk mendapatkan efek pinkish ni.  Tetapi mungkin atas permintaan ramai, 5D sememangnya sudah dikenali dengan warna beige-white di mana pengguna akan memiliki wajah yang putih, glowing selepas memakainya. Ini adalah antara sebab kenapa 5D DMS sangat digemari ramai.

Apakah Perbezaan Sunscreen dan Sunblock?

Apa itu Sunscreen atau Sunblock? Apa itu SPF (Sun Protection Factor)? Ringkasannya, SPF bermaksud Sun Protection Factor dan digunakan untuk menganggarkan jumlah sinaran UV yang biasanya diperlukan untuk kulit terbakar matahari dengan pelindung matahari. The “A” dalam UVA bermaksud ‘Penuaan’. The “B” di UVB bermaksud ‘Terbakar-Sunburn’. Majoriti orang mungkin berfikir bahawa kedua-dua perkataan adalah sama tetapi secara definisinya terdapat perbezaan. Sunscreen atau Tabir Suria boleh dikelaskan kepada dua kategori: kimia dan fizikal. Sunscreen kimia menyerap ke dalam kulit dan menyerap sinar UV untuk melindungi kulit dari matahari. Sunscreens kimia juga menggunakan penapis UV kimia.  Sunscreen fizikal pula, yang hanya menggunakan

Tips Pemilihan Foundation bagi Kulit Anda

Tempat calit dan test foundation yang sesuai kat mana? Haaa, ni selalu orang buat silap. Akak gojes pun terkadang terlupa terbuat tersilap 😛 Tempat yang paling sesuai is dekat leher anda. Sebabnya? Tone kulit di leher anda adalah paling hampir sama dengan kulit muka anda. Kalau calit kat bawah lengan tu memang out le. Sebab bawah lengan tu antara tempat paling tak terexposed dengan cahaya matahari, so warnanya agak cerah berbanding tempat lain. Cuba beza tona kulit muka dengan bawah lengan tu.. Sama ke tidak? #SHARE #LIKE jika membantu. . DMS360 mempunyai 3 jenis foundation tau. Alhamdulillah, ketiga-tiga foundation ini

Foundation DMS360 – CC Hybrid Cream

CC Hybrid by DMS360 Perlukan masa untuk make up? Sekarang tak lagi 😄 Hanya menggunakan foundation #cchybrid dms360 sudah cukup untuk MENCERAHKAN, MELEMBABKAN, GLOWING & FLAWLES kan kulit 😍 Yang pasti tanpa kesan rekahan. Sesuai untuk kulit yang kering, berminyak & sensitif 😉 Hanya 1 foundation mampu dijadikan sebagai cream uv, concelear & powder serta mudah dibawa ke mana sahaja.  30ml Kelebihan Foundation DMS360  RM100  SPF45 keatas  Tahan 8 jam  Tahan 3 ke 4 bulan penggunaan  Secantik artis KOREA  💯 Bahan semulajadi HybridCC Foundation . #HybridCC foundation pula ialah mereka yang sukakan berselfie, heavy make up serta selalu terdedah pada cahaya matahari dan

Foundation DMS360 – 5d Foundation DMS360

Foundation Make Up Anti Jeragat Adakah kalian tidak suka pakai bedak? Rasa leceh dan mahu cepat? Mahukan pengganti bedak yang lebih natural, cerah dan paling penting tidak capuk? Cubalah foundation dms360 yang sangat popular iaitu 5d foundation 360 PACKAGING 5D TERBARU  SESIAPA YANG RASA KURANG RAJIN PAKAI COMPACT POWDER, SILA BACA 👇👇👇 👍Nak save budget✔ 👍Nak jimat masa ✔ 👍Nak lebih glowing✔ 👍Nak lebih lembab✔ 👍Nak nampak berseri✔ Tahukah anda? GAYA RINGKAS NATURAL BEAUTY PALING DI GEMARI. ❌ X PERLU BEDAK LAGI ❌ X MENGUSAMKAN KULIT ❌ X BERTOMPOK ✔ TAHAN LAMA SEHINGGA 3 BULAN ✔ SPF50  ✔ MENCERAHKAN KULIT

error: Content is protected !!