DMS360 Original

Bedak Anda Sah Ke Solat?

SAH ke SOLAT ????? . Nak bagi tau .. sebelum SOLAT .. pastikan WUDHU’ tu SAH .. terutama nya MUSLIMAT !!!!! . Hari ni pun masa amik WUDHU’ .. ade perasan sorg MUSLIMAT ni .. dia pakai BEDAK .. bila amik WUDHU’ .. dia x basuh dulu muka dia .. terus amik WUDHU’ je .. lepas amik WUDHU’ .. nampak sgt BEDAK masih ade kat muka dia. . USTAZ SALIM penah bagi tau masa kelas FIQH IBADAH semester lepas .. PEREMPUAN .. kene cakna sebab .. ini berkaitan IBADAH SOLAT kita. . AIR WUDHU’ yg bercampur dgn BEDAK .. akan

Apa Maksud Mesra Wuduk dan Mesra Solat bagi Produk Kecantikan Wajah

Assalamualaikum, Rupanya ada lagi wanita-wanita di luar sana yang kurang memahami maksud mesra wuduk atau mesra solat bagi skincare dms, terutamanya foundation dms dan bedak nurraysa. untuk pengetahuan pembaca, saya ada juga menjual bedak 3 dalam 1 iaitu bedak, foundation dan dd cream semuanya sebagai satu foundation dari nurraysa beauty. Bedak nurraysa ini juga kegemaran saya kerana ianya lebih berat dari foundation dms. Sangat sesuai bagi mereka yang sukakan make up berbanding natural beauty. kesemua set asas, serum dan foundation dms ialah mesra wuduk dan mesra solat ini kerana ianya berasaskan air. Oleh itu, sangat mudah dicuci walaupun tanpa sabun

Promosi Make up Halal dan Mesra Solat Nurraysa

Assalamualaikum… Promosi make up atau kosmetik Nurraysa kini kembali. Dengan 2 pakej istimewa. In shaa Allah harga juga sangat berpatutan. Produk ini tahan lama tahu. Contohnya, lipstik pearl collagen nurraysa saya sudah gunakan dari bulan 7 tahun lepas iaitu tahun 2015 hingga kini masih banyak lagi. Masih harum, berangin apabila dicalit. Alhamdulillah, boleh gunakan tanpa was-was. Pakej satu Pakej dua Mari dapatkan sementara promosi masih berjalan. Nanti harga kembali asal. Jangan marah yaaa… Cantik halal. Solat pon tidak risau lagi. ☺☺

Lipstik Collagen Mesra Wuduk dan Solat

LIPSTIK COLLAGEN NURRAYSA Bahan-bahan lipstik: 1. Collagen 2. Vitamin E 3. Pearls 4. Olive fruit oil 5. Sunflower seed oil 6. Virgin coconut oil mengandungi vitamin E & pearl serta bahan treatment yg berkualiti Lipstik ini Tidak menghitamkan bibir Tanpa plumbum Mesra solat Melembabkan bibir terutamanya utk bibir kering dan mengelupas Ikut warna darah Pearl akn mmbuatkn bibir mnjadi pinkish Bukan setakat lipstik, boleh merawat bibir Sesuai digunakan oleh semua golongan masyarakat **INFO TAMBAHAN** Plumbum ialah bahan yg boleh menyebabkan bibir kita menjadi hitam apabila dipakai lama kerana ia terdiri drpd toksik logam yang boleh menyebabkan penyakit kronik seperti kanser..

Hukum Solat Pakai Make Up Selepas Mengambil Wuduk

Hukum Solat Pakai Make Up Selepas Mengambil Wuduk Assalamualaikum. Adakah sah solat jika selepas mengambil wuduk saya pakai make up? Jawapan Waalaikumusalam, Solat sah jika make up dipakai selepas ambil wuduk dengan syarat make up tersebut dibuat daripada bahan-bahan yang halal dan bukannya najis. Wallahu a’lam. Sumber

Wahai Kaum Wanita! Ketahuilah Make Up Boleh Menyebabkan Solat Anda Tidak Sah!

Saya telah membuat satu entri mengenai hukum solat bagi wanita yang bermake up -> Hukum Sah Solat Bagi Wanita Bermake up Menjadi kewajiban apabila kita sukakan bermake up, maka haruslah kita mengetahui apa itu bahan yang boleh menyebabkan solat anda tidak sah. Jika anda memakai produk waterproof seperti eyeliner, mascara dan lipstik. Cucikan dengan sebersih-bersihnya wajah anda sebelum mengambil wuduk. Jangan pula anda, cuci ala kadar tanpa tanpa meninggalkan makeup kerana ia boleh menyebabkan solat anda tidak sah! Saya sertakan perkongsian soal jawab mengenai make up dan wuduk dari blog Ustaz Love. Masuk bab wuduk ini, antara syarat sah wuduk

Tips Memilih Kosmetik Halal

Tahukah Anda? 60% dari produk kosmetik –terutama produk perawatan kulit- diserap oleh kulit dan masuk ke pembuluh darah. Akibatnya, zat-zat yang terkandung dalam produk tersebut akan mengalir dan diserap oleh tubuh; seperti makanan. Maka, layaknya makanan, penting bagi kita-terutama wanita muslimah- untuk memperhatikan keamanan dan kehalalannya. (Walaupun ada juga produk yang hanya melapisi bagian luar kulit, perlakuannya tetap sama. Logikanya, sudikah dirimu jika lemak babi atau bahan berbahaya seperti mercuri dioleskan pada wajahmu?). Sayangnya, dewasa ini banyak produk kosmetik dan skin care yang mengandung bahan-bahan yang diragukan aspek kehalalannya. Jadi, patutlah kita pertanyakan… Telah halalkah kecantikan kita? Dengan kata lain, apakah kosmetik yang

Hukum Solat Bagi Wanita Bermake Up

Sebagai seorang wanita, kita sentiasa tidak akan lari dari keinginan mencalit bedak atau sedikit touch up di muka. Tidak semua wanita memiliki wajah yang segar dan cantik tanpa make up. Adakala sedikit sentuhan seperti bedak, eyeliner, lipstik dan blusher diperlukan bagi menyegarkan wajah supaya kelihatan lebih bermaya. Namun, sebagai seorang wanita muslimah, kita patut tahu akan hukum dan isu yang terkandung berkaitan penggunaan make up. Perkongsian ini saya ambil dari saudara Abu Asim. Mohon share yer Soalan:Adakah sah solat orang perempuan yang memakai make-up?Jawapan: الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على رسول الله، اما بعد Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian

error: Content is protected !!