DMS360 Original

Bedak Anda Sah Ke Solat?

SAH ke SOLAT ????? . Nak bagi tau .. sebelum SOLAT .. pastikan WUDHU’ tu SAH .. terutama nya MUSLIMAT !!!!! . Hari ni pun masa amik WUDHU’ .. ade perasan sorg MUSLIMAT ni .. dia pakai BEDAK .. bila amik WUDHU’ .. dia x basuh dulu muka dia .. terus amik WUDHU’ je .. lepas amik WUDHU’ .. nampak sgt BEDAK masih ade kat muka dia. . USTAZ SALIM penah bagi tau masa kelas FIQH IBADAH semester lepas .. PEREMPUAN .. kene cakna sebab .. ini berkaitan IBADAH SOLAT kita. . AIR WUDHU’ yg bercampur dgn BEDAK .. akan

Promosi Make up Halal dan Mesra Solat Nurraysa

Assalamualaikum… Promosi make up atau kosmetik Nurraysa kini kembali. Dengan 2 pakej istimewa. In shaa Allah harga juga sangat berpatutan. Produk ini tahan lama tahu. Contohnya, lipstik pearl collagen nurraysa saya sudah gunakan dari bulan 7 tahun lepas iaitu tahun 2015 hingga kini masih banyak lagi. Masih harum, berangin apabila dicalit. Alhamdulillah, boleh gunakan tanpa was-was. Pakej satu Pakej dua Mari dapatkan sementara promosi masih berjalan. Nanti harga kembali asal. Jangan marah yaaa… Cantik halal. Solat pon tidak risau lagi. ☺☺

Hukum Solat Pakai Make Up Selepas Mengambil Wuduk

Hukum Solat Pakai Make Up Selepas Mengambil Wuduk Assalamualaikum. Adakah sah solat jika selepas mengambil wuduk saya pakai make up? Jawapan Waalaikumusalam, Solat sah jika make up dipakai selepas ambil wuduk dengan syarat make up tersebut dibuat daripada bahan-bahan yang halal dan bukannya najis. Wallahu a’lam. Sumber

Wahai Kaum Wanita! Ketahuilah Make Up Boleh Menyebabkan Solat Anda Tidak Sah!

Saya telah membuat satu entri mengenai hukum solat bagi wanita yang bermake up -> Hukum Sah Solat Bagi Wanita Bermake up Menjadi kewajiban apabila kita sukakan bermake up, maka haruslah kita mengetahui apa itu bahan yang boleh menyebabkan solat anda tidak sah. Jika anda memakai produk waterproof seperti eyeliner, mascara dan lipstik. Cucikan dengan sebersih-bersihnya wajah anda sebelum mengambil wuduk. Jangan pula anda, cuci ala kadar tanpa tanpa meninggalkan makeup kerana ia boleh menyebabkan solat anda tidak sah! Saya sertakan perkongsian soal jawab mengenai make up dan wuduk dari blog Ustaz Love. Masuk bab wuduk ini, antara syarat sah wuduk

error: Content is protected !!