DMS360 Original

Kenali Kulit Wajah Anda Sebelum Membeli Skincare

Setiap wanita mempunyai jenis kulit yang berbeza, terutamanya wanita asia seperti kita di Malaysia ini memerlukan sedikit kemahiran untuk mengetahui apakah jenis kulit anda sebelum anda membeli atau mencuba produk kecantikan wajah. Jenis kulit wajah Malaysia vs keadaan iklim dan pelbagai jenis skincare memerlukan anda untuk ambil tahu perkara ini sebelum wajah rosak akibat tersalah pilih skincare. Bukankah lebih baik jika kita dapat belajar cara untuk mengenali kulit wajah kita sendiri? Bagaimana cara mengetahui jenis kulit muka? Ada beberapa jenis-jenis kulit muka yang harus kita ketahui, entri kali ini saya kongsikan kepada anda bagaimana anda boleh kenal pasti jenis kulit

SPF Penyebab Muka Kusam?

BUKAN SALAH SPF Betulkah jika pakai sunblock yang tinggi SPF setiap hari kulit muka akan jadi kusam ? Orang kata, kalau sapu krim yang lebih kuat spf nanti kulit jadi kusam balik. Oh..tidak betul. Ini #MITOS. Sebenarnya, lebih tinggi kandungan SPF bukan bermakna lebih kuat. Yang lebih tepat adalah, LEBIH LAMA tempoh jangkamasa perlindungan kulit dari pancaran matahari yang merosakkan sel kulit. Jadi.. kenapa boleh jadi kusam pula? Malah, ia melindungi kulit dengan lebih baik dan lebih lama dari sinar UVA/UVB 🌞 Sinar UVA ( ultra violet aging ) – menyebabkan kulit cepat berkedut dan cepat nampak tua. 🌞 Sinar

Nak Pakai Set Asas DMS yang Mana Satu?

Set Asas DMS360, Glowing Speed dan DMSONEYang mana satu sesuai untuk anda? Bismillah. Hari ni saya nak kongsi mengenai 3 produk kecantikan wajah iaitu set asas DMS360. Kita mempunyai 3 jenis set asas yang berbeza sebelum ini tidak termasuk set asas terbaru iaitu DMS56. Tetapi hari ini kita akan bercerita mengenai set asas DMS360, Glowing Speed dan DMSONE. DMS360 merupakan produk awal set asas DMS360. Kemudian barulah Glowing Speed dan DMSONE. Namun, ketiga-tiga produk ini mempunyai peminat mereka sendiri dan keistimewaannya. Alhamdulillah kesemua produk ini boleh didapati di stokis kami. Bagi kami ketiga-tiga set asas ini adalah produk yang terbaik

Yang Mana Terbaik? Set Asas DMS360, Glowing Speed atau DMSONE?

Assalamualaikum, Tiga set asas yang menjadi sasaran dan mendapat permintaan tinggi di pasaran semestinya DMS360 dan Glowing Speed 24k. DMS One baru sahaja dipasarkan pada bulan Mac 2017 tempoh hari turut menunjukkan prestasi dan keberkesanan yang hebat berbanding DMS360 dan Glowing Speed. Maka, 3 jenis set asas DMS yang kini semakin mendapat tempat di hati pengguna DMS ialah DMS360, glowing Speed dan DMS ONE. Persoalannya bagaimana nak memilih yang mana terbaik buat kulit kita? Ada pelanggan yang keliru kerana DMS menyediakan terlalu banyak set asas. Tidak mengapa. Insha Allah,  semoga entri ini dapat bantu kalian memilih set asas yang terbaik

Tips Pemilihan Foundation bagi Kulit Anda

Tempat calit dan test foundation yang sesuai kat mana? Haaa, ni selalu orang buat silap. Akak gojes pun terkadang terlupa terbuat tersilap 😛 Tempat yang paling sesuai is dekat leher anda. Sebabnya? Tone kulit di leher anda adalah paling hampir sama dengan kulit muka anda. Kalau calit kat bawah lengan tu memang out le. Sebab bawah lengan tu antara tempat paling tak terexposed dengan cahaya matahari, so warnanya agak cerah berbanding tempat lain. Cuba beza tona kulit muka dengan bawah lengan tu.. Sama ke tidak? #SHARE #LIKE jika membantu. . DMS360 mempunyai 3 jenis foundation tau. Alhamdulillah, ketiga-tiga foundation ini

Soalan Lazim Produk Kecantikan DMS360

Q: Adakah produk DMS360 halal dan bagaimana untuk memastikan ia selamat di gunakan? A: DMS360, jenama HALAL No. 1 di Malaysia terdiri daripada rangkaian produk berkualiti dan komprehensif. Dirumus khusus dengan bahan-bahan semula jadi; tanpa alkohol dan gelatin. Mengutamakan aspek Halal dan seiring dengan kehendak syarak, DMS360 sentiasa memastikan bahawa rangkaian produknya dihasilkan untuk kebaikan pengguna, serta selamat digunakan oleh seisi keluarga. Q: Di manakah boleh saya dapatkan produk-produk DMS360 ini? A: Produk-produk DMS360 boleh didapati secara online di Seluruh Malaysia. Di samping itu, DMS360 juga melatih dan membimbing agen-agen sah jualan DMS360 yang mana mereka ini amat terlatih dalam

Perbezaan Kulit Lelaki dan Wanita

[ Perbezaan Kulit Lelaki Dan Wanita ] . Kulit manusia secara asasnya dipengaruhi oleh hormone. . Hormon testeron mempengaruhi kulit lelaki manakala estrogen mempengaruhi kulit wanita. . Kulit lelaki mempunyai elastin dan kolagen yang lebih banyak berbanding wanita. . Kulit lelaki 20% lebih tebal dan anjal serta tahan kepada kerosakan matahari. Sebab tu penampilan seorang lelaki lambat tua berbanding wanita. . Manakala wanita lebih menunjukkan garis-garis halus berbanding dengan lelaki seusia. . Walaubagaiamanapun semakin berusia kulit lelaki menjadi semakin nipis manakala ketebalan kulit wanita tidak berubah. . Lelaki juga mempunyai ruang pori yang lebih besar, kalenjar sebum yang lebih aktif

Bahan Kimia dalam Produk Kecantikan

PERHATIAN !! Kulit wajah kita ada 7 lapisan utama . Sebagai seorang ahli kimia, apa yang perlu saya sampaikan kepada anda semua sebagai pengguna ialah setiap proses yang berlaku dam sesuatu pembuatan,  baik kosmetik, atau apa jenis produk. Ianya akan melibatkan proses penghasilan dari bahan kimia. Ia akan menjadi satu proses yang kita gelar “chemical reaction” Apa yang membezakan sesuatu produk itu sama ada ianya selamat atau tidak bergantung kepada bahan asal yang digunakan. Sama ada ianya diambil dari bahan semulajadi atau bahan merbahaya. Kami ada panggilan yang kami panggil bahan kimia organik. Kebiasaannya induk bahan ini diperolehi dari buah-buahan

Mengenal Jenis-Jenis Bedak dan Foundation Wajah

MENGENAL JENIS-JENIS BEDAK Haiiiii…. Beauty Readers….. Masih tetap cantikkan????? Alhamdulillah.. Hari ini saya ingin kongsikan mengenai jenis-jenis bedak dan bagaimana kesesuaian anda dengan penggunaan bedak ini.  Tahukah anda, pemilihan yang salah boleh merosakkan kulit wajah anda yang sedia cantik? Apakah Anda seseorang yang baru saja ingin belajar dandan? Jika Ya, maka peralatan dandan pertama kali yang harus anda punya adalah BEDAK. Setiap wanita pasti tahu bedak. Bedak merupakan make up dasar yang penting, yang berfungsi untuk membuat wajah tampak lebih segar dan halus, menghilangkan kilap dan menutupi ketidaksempurnaan pada wajah seperti noda jerawat, flek atau kemerahan. Memilih bedak sama seperti

Perbezaan Serum dan Moisturizer / Krim Siang

PERBEZAAN SERUM DAN MOISTURIZER/ KRIM SIANG Apakah perbezaan antara serum dan krim pelembap muka?? + Selain dari menambahkan tahap lembapan kulit, penggunaan serum amat penting kerana ia dirumus khas untuk membekalkan nutrien ke dalam lapisan kulit yang tidak mampu dicapai dengan hanya mengunakan krim pelembap. + Terdapat pelbagai jenis serum boleh didapati di pasaran, seperti serum anti-penuaan, serum pencerah dan tidak lupa juga serum anti-jerawat. + Gunakan serum selepas menggunakan penyegar dan sebelum menggunakan krim pelembap. + Krim pelembap mempunyai saiz molekul yang besar jika dibandingkan dengan serum. Ini bermakna krim pelembap tidak mampu menembusi kulit seperti serum. + Serum

error: Content is protected !!